Du er her:   Tjenester   ›   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Rustad skole   ›   Læringsbrett
Læringsbrett

Ofte stilte spørmål om læringsbrett

12. oktober 2020

Ås kommune har tatt i bruk iPad som læringsbrett ved alle barneskolene, samt ved Nordbytun ungdomsskole. Her vil du finne svar på spørsmål som kommunen har fått fra elever, foresatte og ansatte ved skolene.

Spørsmål og svar

læringsbrett

Innføring av læringsbrett

12. september 2019

I løpet av høsten 2019 vil alle elever ved Rustad skole ha tilgang til eget læringsbrett (iPad). Innføringen er et ledd i Ås kommunes digitale satsing. Ås-skolens elever skal sikres digital kompetanse slik at de kan delta som medborgere og bidra til samskaping i fremtidens samfunn. Digitale ferdigheter skal være gode redskaper for læring i arbeidet med fag. Gjennom digitaliseringen skal Ås-skolen fokusere på elevmotivasjon og tilpasning av opplæringen og legge til rette for samarbeid om læringen mellom skole og hjem.

Elevenes digitale kompetanse skal legge til rette for dybdelæring og gi mulighet til å se kunnskap og kompetanse på tvers av fag gjennom de prioriterte tverrfaglige temaene stortingsmeldingen lanserer. Særlig viktig vil det være for skolene å stimulere til at elevene produserer egen læring heller enn å konsumere digitalt innhold.

Vårt mål er at elever på Rustad skole skal være digitalt aktive og ha kompetanse til å tilegne seg nye digitale ferdigheter. De skal oppleve at IKT er en naturlig og integrert del av undervisningen og elevene skal bruke IKT på en hensiktsmessig måte for å lære innenfor ferdighetsområdene kommunikasjon, produksjon, kildekritikk, opphavsrett, søk og digital dømmekraft.

Ås kommune har utarbeidet en avtale om bruk og hjemlån av læringsbrett.