Du er her:   Rustad skole   ›   Skole og utdanning   ›   Grunnskolen - fellesinformasjon
Velkommen til skolestart i Ås kommune!

Skolestart i Ås kommune skoleåret 2019/2020

Ås kommune ønsker alle elever, foresatte og ansatte velkommen til et nytt skoleår!
Åsgård og Rustad har oppstart torsdag 22. august.
Alle andre skoler har oppstart onsdag 21. august.
Under kan du lese om oppmøtetid for de ulike skolene og trinnene.

Publisert: 14. august 2018
Modulskolen

Første skoledag skoleåret 2019-2020

Endring i skoleruta for Rustad og Åsgård skole

Grunnet flytting til og fra Modulskolen, har elever tilhørende Rustad og Åsgård skole første skoledag torsdag 22. august.

Publisert: 21. mars 2019
klokke i klassrom

Skolenes start- og sluttidspunkter skoleåret 2019-20

Her finner du en oversikt over når elevene i Ås begynner og slutter på skolen hver dag. Skolene og de forskjellige trinnene har ulike start- og sluttidspunkter.
Skoleruta finner du her.

Publisert: 23. mai 2019
alender

Barnehage- og skolerute for skoleåret 2019/2020

Her finner du skoleruta for kommende skoleår og oversikt over skolenes start- og sluttidspunkter.
NB! Elever tilhørende Rustad og Åsgård skole har første skoledag 22. august. Alle andre elever begynner onsdag 21. august. Les mer om det her.

Publisert: 21. november 2018
Nye Rustad skole

Utvidelse av Rustad skolekrets

Plansone Åsgård B innlemmes i Rustad skolekrets fra august 2019

Ås kommune viser til vedtak i kommunestyret den 21.06.2017, i sak Skolebehovsanalyse Ås sentrum.

Publisert: 21. mars 2019

Varsel om nye priser for SFO fra skoleåret 2019/2020

Ås kommune varsler med dette om prisøkning i SFO fra og med 1. august 2019.

Publisert: 23. november 2017
buss

Søk om skoleskyss

Alle foresatte som ønsker gratis skoleskyss for sitt barn må søke om dette.

Publisert: 12. juni 2018
Illustrasjonsbilde for skolefritidsordningen (SFO)

Priser/ foreldrebetaling SFO for skoleåret 2019/20

Her finner du SFO- priser for kommende skoleår 2019/20, informasjon om inntektsredusert foreldrebetaling og kommunens saksgang ved manglende betaling.

Publisert: 23. november 2017
IKT- reglement

Kommunalt reglement for informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i Ås- skolen

Den 30.03.2016 vedtok hovedutvalg for oppvekst- og kultur reglement for IKT i Ås-skolen.

Publisert: 23. juli 2018

Informasjon om lærernormen

Fra og med skoleåret 2018-19 innføres en norm for lærertetthet i ordinær undervisning på skolenivå. Lærertetthetsnormen skal være en norm for forholdstallet mellom lærere og elever i ordinær undervisning.

Publisert: 03. april 2018
Plan overgang barnehage - SFO-skole

Plan for overganger

Fra barnehage til skole/SFO og fra barneskole til ungdomsskole

Målet med planen er å styrke samarbeidet mellom enhetene, gi hvert enkelt barn en god overgang og skape en større helhet og sammenheng i barns oppvekstmiljø.
I planen finnes overgangsprosedyrer for overgangen mellom barnehage og skole/SFO, og mellom barneskole og ungdomsskole.

Publisert: 29. januar 2018
Illustrasjonsbilde for IST, administrativt system for barnehage, SFO og skole.

Søke om, endre eller si opp plass - barnehage / SFO

Oppvekstportalen for barnehage og SFO

Ås kommune har et felles system for opptak og administrasjon av barn i barnehage og SFO.

Publisert: 09. januar 2017
godt skolemiljø

Nytt regelverk for godt skolemiljø

Elevene i Ås skal ha et godt og trygt psykososialt skolemiljø

Alle elever har rett til et trygt og godt psykososialt skolemiljø, som fremmer helse, trivsel og læring. Fra 1. august 2017 er det vedtatt et nytt regelverk om skolemiljø.

Publisert: 28. august 2017

Rammeplan for skolefritidsordningen i Ås

og lokale årsplaner for den enkelte SFO

Med bakgrunn i prosjektet «Kvalitetsutvikling i skolefritidsordningen i Ås», har Ås kommune utarbeidet en felles kommunal rammeplan for skolefritidsordningen. På bakgrunn av denne er det også utarbeidet lokale årsplaner for den enkelte SFO.

Publisert: 15. august 2017
SFO illustrasjonsbilde

Søke redusert foreldrebetaling SFO

Skoleåret 2019/20

Frist for å søke om reduksjon i foreldrebetaling for skoleåret 2019/20 SFO er 1. juni 2019. Har du allerede reduksjon i foreldrebetalingen for inneværende skoleår må du søke på nytt for neste skoleår. Vedtaket gjelder bare for ett år av gangen.

Publisert: 11. april 2017
smartklokke

Informasjon om bruk av smartklokker/ mobilklokker

Ås kommune ønsker å informere om hvilke etiske og juridiske problemstillinger bruk av smartklokker/mobilklokker kan åpne opp for.

Publisert: 28. mars 2017
handlingsplan godt psykososialt miljø

Handlingsplan for et godt psykososialt miljø i skolene og SFO

Handlingsplanen gir føringer for arbeidet med det psykososiale miljøet. Den skal forebygge, fange opp og håndtere mobbing av barn og unge i Ås.

Publisert: 26. januar 2017

Forskrift om skoletilhørighet i Ås kommune

Kommunestyret vedtok 21. juni 2017 ny forskrift om skoletilhørighet.

Publisert: 11. mars 2014

Kommunal forskrift om reglement for orden og oppførsel i Ås-skolen

Den 21.01.2015 vedtok hovedutvalg for oppvekst- og kultur en forskrift om felles reglement for orden og oppførsel i Ås-skolen. Reglementet ble revidert 22.08.2018.

Publisert: 05. februar 2015

Serviceerklæring for grunnskolene i Ås