30. juni - 14:16
Mer informasjon og alle saker om koronasituasjonen fra kommunen finner du her:
Du er her:   Tjenester   ›   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Rustad skole   ›   Aktuelt
Rustad og Kroer skolekrets

Informasjon om endring av Kroer og Rustad skolekrets

Skoletilhørighet for elever bosatt på Bjørnebekk

Ås kommune viser til vedtak i kommunestyret den 17.06.2020, i K-sak 47/20 Endring av skolekretsgrenser – endret skoletilhørighet for bosatte på Bjørnebekk og Danskerud. Fra og med 01.08.2020 er Rustad skole nærskolen til elever bosatt på Bjørnebekk.

Publisert: 17. juni 2020
Velkommen tilbake til skolen 1.-4. trinn

Grunnskolen åpner igjen

Regjeringen har bestemt at skolene skal åpnes i løpet av uke 20. Det gjelder for alle trinn i

grunnskolen og videregående skole.

Publisert: 08. mai 2020
SFO illustrasjonsbilde

Redusert åpningstid i SFO

Fra 27. april innføres det midlertidige åpningstider for kunne ivareta kravene til smittevern. Alle skolefritidsordningene i Ås vil ha kortere åpningstid i perioden hvor smitteverntiltakene er gjeldende.

Publisert: 23. april 2020
Velkommen tilbake til skolen 1.-4. trinn

Informasjon til foreldre om åpning av 1.- 4. trinn og SFO

Regjeringen har bestemt at skolene skal åpne for 1.- 4.trinn og SFO fra mandag 27. april. Vi gleder vi oss til å fylle skolene våre med elever igjen!

Publisert: 23. april 2020
FHI-plakat2

Råd fra FHI - Folkehelseinstituttet

Publisert: 25. mars 2020
thumbnail_hjertetelefon

Til deg som er barn og ungdom

Publisert: 20. mars 2020
2019-11-28 Barn- og unges kommunestyremøte Foto Ivar Ola Opheim

Stort engasjement i barn- og unges kommunestyremøte

Elever fra alle grunnskolene møttes for å fordele penger til skolemiljøtiltak til de enkelte skoler, og å vedta hvem som får Ås kommunes miljøvernpris for barn og unge i 2019.

Publisert: 02. desember 2019
Ola Nordal klipper noren under åpningen av nye Rustad skole 2019.

Nye Rustad skole offisielt åpnet

Onsdag var det klart for høytidelig åpning med snorklipping og taler for nye Rustad skole.

Publisert: 26. september 2019
læringsbrett

Innføring av læringsbrett

I løpet av høsten 2019 vil alle elever ved Rustad skole ha tilgang til eget læringsbrett (iPad). Innføringen er et ledd i Ås kommunes digitale satsing. Ås-skolens elever skal sikres digital kompetanse slik at de kan delta som medborgere og bidra til samskaping i fremtidens samfunn. Digitale ferdigheter skal være gode redskaper for læring i arbeidet med fag. Gjennom digitaliseringen skal Ås-skolen fokusere på elevmotivasjon og tilpasning av opplæringen og legge til rette for samarbeid om læringen mellom skole og hjem.

Elevenes digitale kompetanse skal legge til rette for dybdelæring og gi mulighet til å se kunnskap og kompetanse på tvers av fag gjennom de prioriterte tverrfaglige temaene stortingsmeldingen lanserer. Særlig viktig vil det være for skolene å stimulere til at elevene produserer egen læring heller enn å konsumere digitalt innhold.

Vårt mål er at elever på Rustad skole skal være digitalt aktive og ha kompetanse til å tilegne seg nye digitale ferdigheter. De skal oppleve at IKT er en naturlig og integrert del av undervisningen og elevene skal bruke IKT på en hensiktsmessig måte for å lære innenfor ferdighetsområdene kommunikasjon, produksjon, kildekritikk, opphavsrett, søk og digital dømmekraft.

Ås kommune har utarbeidet en avtale om bruk og hjemlån av læringsbrett.

Publisert: 12. september 2019

Kontaktinformasjon og besøkstider for helsesykepleier

Inger Helen Willoch er helsesykepleier på Rustad skole. Hun er tilstede på skolen til følgende tider:

Mandag 08:30 - 11:00.
Tirsdag, torsdag og fredag 08:30 - 14:30
Annenhver onsdag (ulik uke) 08:30 - 14:30

Mobiltelefon: 913 36 814
E-postadresse: inger.helen.willoch@as.kommune.no

Publisert: 13. august 2019
Nye Rustad skole

Utvidelse av Rustad skolekrets

Plansone Åsgård B innlemmes i Rustad skolekrets fra august 2019

Ås kommune viser til vedtak i kommunestyret den 21.06.2017, i sak Skolebehovsanalyse Ås sentrum.

Publisert: 21. mars 2019
Velkommen til skolestart i Ås kommune!

Skolestart i Ås kommune skoleåret 2020/2021

Ås kommune ønsker alle elever, foresatte og ansatte velkommen til et nytt skoleår!
Første skoledag er onsdag 19. august.
Under kan du lese om oppmøtetid for de ulike skolene og trinnene.

Publisert: 14. august 2018

Informasjon om lærernormen

Fra og med skoleåret 2018-19 innføres en norm for lærertetthet i ordinær undervisning på skolenivå. Lærertetthetsnormen skal være en norm for forholdstallet mellom lærere og elever i ordinær undervisning.

Publisert: 03. april 2018
alle foran skolen

Samba'n er løs!

Årets karneval på Rustad skole gikk av stabelen som seg hør og bør i dag, siste fredag før vinterferien. Med humør, musikk og glede gikk alle i tog rundt stadion før vi samlet oss foran skolen til dans og pølsespising. Med dette stemningsbildet fra arrangementet ønsker vi god vinterferie til små og store.

Publisert: 16. februar 2018
Rustad skole går rundt juletreet utenfor Ås rådhus

Rustad skole gikk rundt juletreet utenfor rådhuset

Skolen har kanskje startet en ny tradisjon, da de i mangel av eget juletre, fant ut at de skulle gå rundt juletreet utenfor rådhuset.

Publisert: 21. desember 2017
2017-10-30 Grunnsteinnedleggelse Rustad skole

Grunnsteinnedleggelse for nye Rustad skole.

Mandag 30. oktober ble grunnsteinen til nye Rustad skole lagt ned av framtidige elever sammen med ordfører og leder av plan- og byggekomiteen, representanter for byggherren med flere.

Publisert: 02. november 2017
FNflagg

FN-samling i gymsalen!

Torsdag 26. oktober ble FN-dagen markert ved Rustad skole.

Publisert: 27. oktober 2017
Beintøft premieutdeling

Bli med på Beintøft: Sykle – og gå til skolen- kampanje for 1.- 7. trinn

4. – 29. september arrangeres Beintøft; den nasjonale sykle- og gå til skolen- kampanjen for barneskolen.

Publisert: 30. august 2017